Η Continental απαγόρευσε στους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν το WhatsApp και το Snapchat …

https://texnologia.net/i-continental-apagoreuse-tous-upallilous-tis-na-chrisimopoioun-to-whatsapp-kai-to-snapchat-sto-grafeio/2018/06

Κοινοποίηση στο Facebook

Κάντε Tweet στο Twitter

Η Continental απαγόρευσε στους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν το WhatsApp και το Snapchat στο γραφείο

Η Continental απαγόρευσε στους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν το WhatsApp και το Snapchat στο γραφείο.

Ο γερμανός προμηθευτής ανταλλακτικών για αυτοκίνητα, η Continental AG απαγόρευσε στους 235,000 εργαζομένους της να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το WhatsApp και το Snapchat στα κινητά τους τηλέφωνα που τα έχουν προμηθευτεί από την εταιρεία, διαφορετικά θα έχουν άμεσες επιπτώσεις.

Η εταιρεία δήλωσε πως αυτός ο νέος κανονισμός της απαγόρευσης έχει τεθεί σε ισχύ, επειδή υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των πληροφοριών που αποθηκεύονται στα τηλέφωνα και τα tablet των υπαλλήλων της, και ενδέχεται αν ορισμένοι χάκερς αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα να εκθέσουν ανεπανόρθωτα την Continental.

Η εταιρεία σε ένα δελτίο τύπου δήλωσε ότι πιστεύει πως αυτές οι υπηρεσίες πάσχουν από σοβαρές ελλείψεις, όσον αφορά την προστασία δεδομένων, καθώς αυτές οι εφαρμογές έχουν πρόσβαση σε προσωπικές και δυνητικά εμπιστευτικές πληροφορίες των χρηστών. Και δεδομένου ότι η πρόσβαση στον κατάλογο επαφών των χρηστών δεν μπορεί να περιοριστεί, υπάρχει ενδεχόμενο να καταπατηθεί ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR) που έχει εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, η εταιρεία θέλει να προστατεύσει τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματικούς εταίρους της, από κακοτοπιές.

«Πιστεύουμε ότι είναι απαράδεκτο να μεταβιβάσουμε στους χρήστες την ευθύνη συμμόρφωσης με τους νόμους περί προστασίας δεδομένων. Γι ‘αυτό και στρέφομαστε σε ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Continental, ο Elmar Degenhart σε δήλωση του.

Η Continental επισήμανε το γεγονός ότι αυτές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν μετατοπίσει την ευθύνη της συμμόρφωσης με το GDPR στους χρήστες. Για παράδειγμα, το WhatsApp απαιτεί από κάθε χρήστη ξεχωριστά να παράσχει άδεια στη λίστα επαφών του για να μοιράζονται τα δεδομένα τους με αυτές τις υπηρεσίες, διαφορετικά δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί την εφαρμογή. Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν βρήκε κάποια άλλη εφικτή λύση και επομένως αναγκάστηκε να απαγορεύσει τη χρήση αυτών των υπηρεσιών με στόχο την προστασία των επιχειρηματικών συμφερόντων, των εργαζομένων και των επιχειρηματικών εταίρων της.

Comments are closed.